• Alles over het oude Rotterdam
  • verhalen herinneringen oude foto,s
  • tot 1960REIS DOOR OUD ROTTERDAM
FOTO ALBUM 

Rating: 5 sterren
1 stem

Alleen in Rotterdam kunnen ze dat...

juni 1928.

Op 21 juni 1928 vingen sleepboten van L. Smit en Co's Internationale Sleepdienst aan met het „geweldigste sleepkarwei, ooit ondernomen". Een Brits marine dok moest van de Clyde, waar het gebouwd was, in twee stukken overgebracht worden naar Singapore. Het eerste stuk werd gesleept door de sleepboten Rode Zee, de Zwarte Zee, de Indus en de Schelde, het tweede deel dat een week later vertrok werd getrokken door de sleepboten Humber, Witte Zee, Javazee en Oostzee.

(Van onze Londense correspondent:)

Naast mij staat mr. Swan, directeur van de firma Swan, Hunter and Wickham, Richardson Ltd., wier werven dit respectabel stuk modern ingenieurswerk werd geconstrueerd.

- En waarom mr. Swan, hebben de Hollanders nu de opdracht gekregen tot het uitvoeren van het sleepcontract?

- Laten we nu maar eerlijk zijn, zegt mr. Swan, wij zouden het niet kunnen doen. Niemand in de hele wereld is er toe in staat. Alleen jullie daar in Rotterdam hebben de mensen en de boten; de mensen met de jarenlange ervaring van het slepen over de hoge zeeën, de boten die zonder onderbreking b.v. het stuk Aden-Colombo kunnen halen en daarvoor genoeg kolen kunnen meevoeren.....

DE TELEGRAAF.


Rotterdam fijne stad om te werken en te wonen