Veel plezier

nieuw-Een rit door oud Rotterdam » Oude Noorden Rotterdam
De plaatselijke tijd in Rotterdam:

Oude Noorden Rotterdam

Het Oude Noorden is een wijk in het noorden van Rotterdam en maakt deel uit van het stadsdeel Rotterdam-Noord. De wijk wordt in het noorden begrensd door het Noorderkanaal en grenst aan de wijk het Liskwartier in het noorden, de Agniesebuurt in het westen en het water van de Rotte in het oosten, waaraan Rotterdam zijn naam dankt. Over de Noorderbrug in het oosten ligt Crooswijk.

Anno 2020 is het Oude Noorden een uitgesproken multi-etnische wijk. In de tot Noorderboulevard omgedoopte Zwart Janstraat en Noordmolenstraat en in het aanliggende Zwaanshals is daardoor een zeer divers winkelaanbod ontstaan. Gemeente en woningcorporaties willen de wijk weer op de kaart zetten als aantrekkelijke woonwijk nadat de wijk jarenlang door onder andere drugsproblemen en verpaupering was geteisterd.
Rotterdam mix oude Noorden


Belevenissen uit eigen Jeugd

Rinus Huisman Geboren in de Kievitstraat( zie foto ) in het oude Noorden van Rotterdam in 1947-Ik groeide daar op en heb er een fijne Jeugd gehad ondanks de armoede van mijn Ouders. Met mijn 2 broers Arie en Dik  hebben wij heel veel fijne uren beleefd . Het was een oude straat en wij woonde naast de water stokerij van Rijnders  op 29 b boven de fam Van Jeveren .Ook mijn vrienden zoals Cor Ham-Wim Seton -Giel vd Wielen -Joop de Sno- Annie Droppert-Dammes en Jan -

Dik Kempen later naar Australien geemigreerd-Wim Moret- Adrie Schippers enz Deelde mee aan de belevenissen

Zie hier onder de belevenissen van ons Rond het Noordplein

Marinus Huisman